Draga Olteanu Matei, condusă pe ultimul drum. Sute de oameni și-au luat adio de la marea doamnă a teatrului românesc (VIDEO)

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată cu onoruri militare, duminică, 22 noiembrie, la Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamţ. Marea doamnă a teatrului şi filmului românesc îşi va dormi somnul veşnic lângă soţul ei, medicul Ion Matei.

UPDATE: Sute de persoane și-au luat la revedere de la marea actriță Draga Olteanu Matei, al cărei trup neînsuflețit a fost depus joi, 19 noiembrie, pe scena Cinematografului Mon Amour din Piatra-Neamț.

———-

Slujba religioasă va fi oficiată duminică, la Biserica Sf.Ioan Domnesc, iar înmormântarea actriţei Draga Olteanu Matei va avea loc astăzi, la Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamţ.

Mari actori și oameni care au îndrăgit-o pe Draga Olteanu Matei au venit vineri și sâmbătă la Cinema Dacia „Mon amour” din Piatra Neamț, pentru a-i aduce un ultim omagiu actriței.

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață, pe 17 noiembrie, la vârsta de 87 de ani. Ea fusese internată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a stabilit un set de reguli pentru desfășurarea funerealiilor:

DATA: 22.11.2020

  • 9:30 — 10:00: deplasarea cortegiului pe traseul Cinema Dacia Mon Amour — Platou Curtea Domnească;
  • 10:00 — 12.00: exprimarea omagiului din partea persoanelor care doresc să își ia rămas bun, depuneri de coroane și flori,
  • 12:00 — 14.30: oficierea serviciului religios și alocuțiuni;
  • 14:30: acordarea onorului militar.
  • 14:40: încheierea evenimentului și deplasarea spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului (aproximativ 10 minute),
  • 15:30: înhumarea la Cimitirul Eternitatea..

Draga Olteanu Matei a debutat în anul 1956

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din generația sa, interpretând zeci de roluri pe scena Teatrului Național București și jucând în aproape 100 de filme pe marile ecrane și în televiziune.

Născută pe data de 24 octombrie 1933 la București, apreciata actriță de comedie a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

O carieră formidabilă….

De-a lungul carierei sale, Draga Olteanu Matei a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info