Dragoș Iliescu, expert în educație, la GÂNDUL LIVE: „România nu este mai bine pregătită acum decât era în urmă cu șase luni”

Dragoș Iliescu, expert în educație, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre începerea școlii în România, în plină pandemie de coronavirus. Acesta a declarat că România „nu e mai bine pregătită acum decât era în urmă cu șase luni”.

Nimeni nu știe la ce să aștepte. România nu e mai bine pregătită acum decât era în urmă cu 6 luni. Nu există stat care să nu fi fost prins altfel decât nepregătit în spectrul educației, în pandemie. Toată lumea speră că nu vom avea acea explozie de cazuri. Copiii nu sunt neapărat atât de expuși, dar aduc virusul acasă, unde îl împrăștie într-o populație mai vulnerabilă.

„Lentoarea sistemului este dată de legislație”

E foarte greu să spui care sunt soluțiile. Parte din lentoarea sistemului e dat de legislație. Derulez proiecte de cercetare prin program guvernamental și știu cât de greu se obțin bani pentru o amârâtă de imprimantă.

Parte din lentoare e cultura din România, că toți sunt hoți, să păzim paznicii paznicilor. Nu te miri că durează 3 luni o licitație pentru panouri de plexiglas. Licitația e lansată din mai, spun directorii. E foarte greu să găsești un vinovat.

Lucrurile cu care ne confruntăm acum… E foarte evident că ăsta nu e un maraton. Din multe puncte de vedere părinții au zis: strângem din dinți și după cele 4 luni totul va fi bine. Știm că nu e așa. E un sprint. E un maraton, o să dureze, un an-doi.

În urmă cu două săptămâni, președintele OMS a spus că speră…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info