Elev de la Colegiul Șincai din Capitală, confirmat cu Covid-19. Cursurile din clasa acestuia sunt suspendate

Cursurile unei clase de la Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București au fost suspendate, miercuri, după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv pentru SARS-COV 2. Practic, colegii săi nu se vor mai prezenta fizic la liceu, iar orele se vor muta în mediul virtual.

„Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, a dispus în această după-amiază (miercuri după-amiază – n.r.) mutarea în sistem online a activităților de învățare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Național Gheorghe Șincai, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanți”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4, citat de Mediafax.

Sala de curs a fost dezinfectată, urmând ca întreaga școală să fie supusă aceluiași proces la sfârșitul săptămânii.

Potrivit reprezentanților Primăriei, măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020, care prevede că „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”.

Primul caz din România al unui copil bolnav de Covid-19 internat la ATI! Ce spune Alexandru Rafila despre acest caz

Un copil din Buzău, în vârstă de…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info