Elevii au ieșit în fața liceului „Gheorghe Șincai” să protesteze! A venit și ministrul Educației

Zeci de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” protestează în fața clădirii față de intenția de relocare a școlii!

La ora transmiterii acestei știri, la fața locului a venit și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Aâtât elevii cât și profesorii de la „Gheorghe Șincai” sunt nemulțumiți de faptul că Primăria sectorului 4 vrea să-i mute în altă locație, pentru că actuala clădire ar avea nevoie de reparații!

Pe 20 ianuarie o parte dintre profesorii Colegiului au trimis o scrisoare deschisă Președintelui Iohannis, în care acuzau “un atac, o luare cu asalt” din partea primăriei.

„Trebuie umblat la structura clădirii, ori autorizația obținută de ei este pentru amenajare interioară și exterioară”

„Nu au dat un termen pentru când vor începe lucrările având în vedere că suntem într-un litigiu încă. Primăria afirmă că vrea să consolideze fiindcă această clădire ar fi în risc seismic, deși ea nu apare în lista Primăriei Capitalei. Pentru a elimina riscul seismic, trebuie umblat la structura clădirii, ori autorizația obținută de ei este pentru amenajare interioară și exterioară, nu pentru modificarea structurii”, a declarat fosta directoare Silvia Mușătoiu pentru Edupedu.ro.

Ce spunea Primăria S4

Edilul Daniel Băluță a anunțat anul trecut că liceul va intra într-un amplu proces de consolidare și modernizare, iar elevii vor fi mutați în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareș”.

Clădirea în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” va intra în luna septembrie într-un amplu proces de consolidare și modernizare, elevii acestei unități de învățământ urmând a-și desfășura activitatea în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareș”, proaspăt rebilitată și autorizată ISU”, transmitea primăria anul trecut, potrivit Buletin de București.

Profesorii și Consiliul de Administrație al colegiului au refuzat mutarea și au contestat nevoia de consolidare a clădirii.

În aceste condiții, luni, primăria Sectorului 4 a solicitat instanței evacuarea liceului. Magistrații vor judeca cererea pe 16 februarie

Citeste continuarea articolului pe gandul.info