Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Extragerea gazelor de la Marea Neagră, un proiect rămas în aer. Austriecii de la OMV fac un anunţ neaşteptat

Directorul general al grupului OMV AG, Rainer Seele, a declarat joi că proiectul offshore Neptun din România va suferi o nouă amânare, unul dintre motive fiind anunţul grupului american ExxonMobil referitor la vânzarea participaţiei sale de 50% la acest proiect.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

Guvernul României a publicat luni un proiect de Ordonanţă de urgenţă prin care le taie aripile ruşilor de la Lukoil, interesaţi să preia de la ExxonMobile operaţiunile de exploatare a gazelor de la Marea Neagră. Negocierile dintre americani şi ruşi, dezvăluite pe surse la începutul anului şi confirmate oficial ulterior, au stârnit controverse aprinse.

Ministerul…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info