Familia lui Malcolm X cere redeschiderea anchetei privind asasinarea cunoscutului activist! (VIDEO)

Lovitură în America, acolo unde fiicele lui Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei privind asasinarea tatălui lor. Malcolm X a fost un cunoscut activist pentru drepturi civile, ucis în 1965 în Manhattan, pe când ținea o alocuțiune despre situația comunității afro-americane.

În lumina unor noi mărturii apărute în spaţiul public, care acuză Poliţia din New York şi FBI-ul, familia lui Malcolm X vrea redeschiderea anchetei.

Procuratura din New York reexaminează dosarul

Un purtător de cuvânt al Procurorului din Manhattan a precizat că „examinarea dosarului este în curs de desfăşurare”. Într-o conferinţă de presă, a fost prezentată o scrisoare redactată de un fost poliţist newyorkez, în prezent decedat, care acuză forţele de ordine din New York şi FBI-ul de complicitate la crimă. Potrivit unei rude de-a poliţistului, agentul lucra sub acoperire când superiorii i-au solicitat să se apropie de anturajul activistului Malcolm X şi apoi să-i aresteze cei doi bodyguarzi pe care îi avea.

Ordinul de reținere a gărzilor de corp a fost dat cu doar câteva zile înainte de comiterea asasinatului. Pe 21 februarie 1965, Malcolm X (pe numele său real El-Hajj Malik El-Shabazz) s-a prezentat pentru a susţine o alocuţiune la Audubon Ballroom, o sală de spectacole din nordul cartierului Manhattan. El a mers neînsoțit, bodyguarzii săi fiind arestați. Acolo a fost împușcat de trei bărbați care au descărcat mitralierele în el.

[embedded content]

Mărturia fostului polițist infiltrat în anturajul lui Malcolm X

Fostul poliţist dorea ca mărturia lui să devină publică abia după moartea sa. În înregistrare, el susține că Poliţia din New York (NYPD) şi FBI au păstrat secrete anumite aspecte ale dosarului morții lui Malcolm X. În februarie 2020, după difuzarea unui documentar pe Netflix, „Who Killed Malcolm X?”, procurorul din Manhattan, Cyrus Vance, a cerut echipelor din subordine să examineze dosarul pentru a stabili dacă ancheta ar trebui redeschisă.

În prezent, poziția oficială a NYPD este următoarea: „Rămâne dispusă să contribuie la această reexaminare indiferent în ce manieră va fi realizată”. În schimb, Biroul FBI din New York nu a dorit să comenteze informaţiile.

[embedded content]

Citeste continuarea articolului pe gandul.info