Florin Piersic, mesaj emoționant după moartea colegului și prietenului Ion Dichiseanu: „O lumină arde pentru sufletul lui! Dichi, dragă, rămâi în inima mea!”

Actorul Florin Piersic a vorbit, sâmbătă, la Realitatea PLUS, despre colegul și prietenul său Ion Dichiseanu (Dichi, cum îi spuneau apropiașii).  așa cum îi spuneau el și ceilalți actori și cunoscuți lui Ion Dichiseanu, după trecerea acestuia în neființă. Marele actor Ion Dichiseanu a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu cu onoruri militare.

„Mi-a fos partener. Nu am prea multe cuvinte să vă spun pentru că m-a luat prin suprindere plecarea lui. Foarte trist… Mai ales ca eu sunt tot timpul sunat când cineva… Nu numai din generația mea… Întotdeauna sunt sunat să vorbesc despre ei. Asta imi creeaza o stare de spaimă, grijă”, a mărturisit Florin Piersic.

Actorul a vorbit despre marea prietenie care l-a legat de Ion Dichiseanu și despre durerea că nu poate fi la înmormântarea sa, care a avut loc sâmbătă.

„Am fost foarte buni prieteni, care a durat o viață. Eu fiind la o foarte mare distanță de București…”, a mai spus Florin Piersic.

Acesta a spus că ultima oară când a vorbit cu Ion Dichiseanu a fost înainte de a se îmbolnăvi: „Vorbeam aproape zilnic la telefon, și-mi spunea fel de fel de întâmplări pe care le-am trăit împreuna… momente excepționale”.

„Era bun la suflet, foarte bun, vesel, plin de energie, neastâmpărat. Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. (…) El și-a iubit foarte mult profesia și publicul… (…) El care pleacă într-o stea, dragul meu Dichi… Povesteam amândoi… și îi spuneam pe tine te cheamă Ion, iar el, da, dar pe foarte mulți îi cheamă Ion și să-mi spuneți Dichi, că mi-e drag. Îmi place mie să-mi suneți așa”, a mai povestit Florin Piersic.

El a mai afirmat că e plecat prea devreme dintre noi și se gândește foarte mult la familia regretatului actor, în aceste momente grele.

„Spun cu mare tristețe, nostalgie, grijă… Niciodată nu mi-am putut închipui că el o să plece. O lumină, la o distanță foarte mare de Bucuresti si de Cluj. M-am gândit atât de mult la el si familia lui… (…) Mă doare atât de tare plecarea lui așa cum m-au durut și plecările prietenilor mei. Niciodată nu mi-am putut imagina ca el o să plece atât de curând, mai ales că era îndrăgostit de viață și de public. Niciodată nu l-am sunat pe el să nu-l găsesc vesel, bucuros că-l sun cu speranța că ne vom vedea din nou.

Actorul Florin Piersic a mai spuis că Ion Dichiseanu va rămâne în inima sa ca un prieten excepțional!

O lumină arde pentru sufletul lui. Dichi, dragă, rămâi în inima mea!”, a mai spus, cu vocea tremurândă și plină de durere Florin Piersic.

Marele actor Ion Dichiseanu a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Belu din Capitală, cu onoruri militare.

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul Floreasca. Marele actor avea 87 de ani și de mai bine de trei luni era internat în urma unei pneumonii.

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

Redacția GÂNDUL transmite familiei marelui actor Ion Dichiseanu sincere condoleanțe.


Citește și:

Mesaje emoționante după decesul actorului Ion Dichiseanu: ”A fost atât de MARE încât cuvintele vor fi întotdeauna prea mici”. ”Drum bun, Pierre Vaillant!”

Alexandru Arșinel, mesaj emoționant după moartea lui Ion Dichiseanu: „Durerea este imensă. A fost un om de o finețe rară”

TVR, programe In Memoriam Ion Dichiseanu. Fuego: ”S-a stins din lumea aceasta, dar nu și din sufletele celor care l-au iubit nespus”


Citeste continuarea articolului pe gandul.info