FOTO: Carmen Iohannis a întors privirile în Germania, acolo unde a participat alături de președinte la decernarea premiilor „Otto cel Mare” / Îți place rochia purtată de Prima Doamnă?

Carmen Iohannis a participat alături de președinte la decernarea premiilor din Magdeburg, Klaus Iohannis a fost onorat cu premiul „Otto cel Mare”. Soția președintelui o rochie „croită din brocart prețios și încrustații de mătase”. Cum ți se pare rochia Primei Doamne?

„O seara speciala, in onoarea Presedintelui Klaus Iohannis, laureat la Magdeburg, Republica Federală Germania, cu premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020”) Prima Doamna Carmen Iohannis poarta design romanesc semnat Andrea Tincu. Rochia este din brocart pretios, cu incrustatii matase. ”, a scris designerul Andreea Tincu pe pagina de Facebook, cea care a croit rochia Primei Doamne.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit, miercuri, premiul „Otto cel Mare”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit, miercuri, premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020”), pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, într-o ceremonie care a avut loc la Magdeburg, Germania.

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinților Mauritius și Katharina), loc simbolic, cu semnificație deosebită pentru istoria Europei, care adăpostește de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

Cine a mai primit premiul Otto cel Mare

Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene. Distincția a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg.

Printre personalitățile cărora li s-a decernat până în prezent această distincţie se numără Cancelarul Germaniei Angela Merkel, fostul preşedinte al Germaniei Richard von Weizsäcker, fostul președinte al Letoniei Vaira Vīķe-Freiberga, precum și fostul înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini. În anul 2015, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info