GÂNDUL LIVE. Anasthasia Pricop, româncă stabilită în Germania: Aici nimeni nu aruncă gunoi pe stradă. Este vorba de educație / Românii, printre cei mai gălăgioși

Anasthasia Pricop, o româncă stabilită în Germania, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cum se aplică legile în țara amintită, în privința curățeniei pe străzi. Totul în contextul în care o vloggeriță din România a fost agresată de niște indivizi, în parcarea unui McDonalds, după ce a avut curaj să le reproșeze că au aruncat gunoi pe jos!

„Știu doar din ce spune legea. Ești pedepsit în funcție de cât arunci, de la 10-50 euro, dar de doi ani și jumătate nu am văzut niciodată pe nimeni aruncând ceva pe stradă.

„Educație! Unde e lege nu-i tocmeală”

Este vorba de educație, ce e lege nu-i tocmeală. Chiar dacă nimeni nu face asta, amenda e mult prea mică pentru un astfel de gest, în Germania.

Românii, printre cei mai gălăgioși din Germania

Am observat românii de aici, avem și magazin românesc, dar am observat că indiferent dacă sunt cu copii sau fără sunt foarte gălăgioși. Încă o dovadă că nu suntem atât de educați precum germanii, automat ies în evidență.

Nu este vorba despre cum arunci gunoiul, ce m-a impresionat aici în Germania, pentru fiecare sticlă plătești o sumă modică, ești obligat să nu o arunci pe stradă.

Automat lumea este impulsionată să păstreze totul, indiferent și o duc înapoi, astfel încât să nu o arunce pe stradă. Tu plătești pentru acea bucată de plastic, când o cumperi și îți vrei banii înapoi.”, a declarat Anasthasia Pricop la GÂNDUL LIVE.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info