GÂNDUL LIVE. Ce spune Gabriela Firea despre Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru – VIDEO

Gabriela Firea, senator ales din partea PSD, a vorbit în cadrul ediției de vineri, 11 decembrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru, respectiv Florin Cîțu. 

Senatorul PSD este de părere că Florin Cîțu nu ar trebuie să mai fie nici măcar ministru de Finanțe și în niciun caz prim-ministru, invocând modul în care a gestionat bugetul țării în anul pandemiei.

Firea: „Pe dumnealui nu îl califică nici să rămână ministru de Finanțe”

„Nu e vorba de simpatia sau antipatia din punct de vedere personal. Undeva poate e o persoană chiar simpatică, la dumnealui acasă sau în grupul de prieteni, eu vorbesc despre rezultate. Domnul Cîțu a ieșit public și a spus că sănătatea nu e prioritară, educația nu este prioritară, că au alte proiecte. Mai mult decât atât, vine cu nonșalanță că nu sunt încasări la buget, nu prezintă un plan de încasări mai bune la bugetul național, și permanent se împrumută. Nu spune ce face cu banii împrumutați. Nu s-a clamat întotdeauna de către PNL și USR transparența? Nu s-a spus – orice acțiune facem, chiar dacă e mai dură, venim și-o explicăm? Atâta opacitate câtă există acum la Ministerul de Finanțe nu a mai existat anterior. Deci pe dumnealui nu îl califică nici să rămână ministru de Finanțe, darămite să devină prim-ministru. Nu mai vorbesc de faptul că a mai fost o dată propus și a fugit din Parlament”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru funcția de premier. Pe 9 decembrie conducerea PNL l-a validat pe fostul ministru al Finanțelor ca propunere a partidului. PNL a validat propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de șef al Executivului. În cadrul votului intern a fost o singură abținere. În ședința în care acesta a fost validat, liberalii au decis să îl susțină pe fostul premier Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info