GÂNDUL LIVE. Cristian Diaconescu: „Valul trei al pandemiei este prezent peste tot în lume”

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a spus, în platoul GÂNDUL LIVE, că valul trei al pandemiei este prezent peste tot în lume, el subliniind că și-ar dori ca autoritățile să arate un anume tip de coerență.

„Valul trei al pandemiei este prezent peste tot în lume”

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit, joi seară, în platoul Gândul Live, despre valul trei al pandemiei, care este prezent peste tot pe glob.

Politicianul a subliniat faptul că atât România cât și celelalte țări au nevoie de mai multă coerență și de o luptă mai eficientă împotriva populismului venit din partea partidelor politice, respectiv medicilor care vorbesc fără a avea date concrete la îndemână.

„Valul trei al pandemiei este prezent peste tot în lume. Mi-aș dori un anume tip de coerență. În Europa, partidele antieuropene populiste, care îți arată „lumina”, au dispărut de pe piața publică și au fost înlocuite cu medicii.

Ce se întamplă la noi, se întamplă peste tot în lume. În SUA, oamenii se uitau în gura șefului infecționist american, Fauci, în pofida celor spuse de președintele SUA de la acea vreme, Donald Trump. Aceasta este realitatea. Valul trei era anunțat în Europa înainte de a veni la noi”, a spus liderul PMP, Cristian Diaconescu.

„Pandemia a fost asociată cu infodemia, adică războiul informațiilor”

„Pandemia a fost asociată cu infodemia, adică războiul informațiilor. Exemplul perfect vine din Israel, stat în care serviciile secrete au strâns date și nu s-a știut ce întrebuințare să li se ofere. Apoi intervenit întrebarea: Bun, avem aceste date, care este circuitul lor?”, a mai spus Diaconescu.

Izolarea și vaccinul, singurele care au funcționat împotriva pandemiei

„Până acum în lume, înafară de vaccin, ceea ce a funcționat împotriva pandemiei a fost izolarea. Avem nevoie de ceva asumat la nivel național, care poate fi tradus ca un tip de protecție. Trebuie să existe un raport clar în ceea ce privește cazurile de COVID din România”, a subliniat politicianul.

[embedded content]

Citeste continuarea articolului pe gandul.info