GÂNDUL LIVE. Dana Săvuică: Pandemia ne-a adus aproape de destinațiile la care visam

„Pandemia de COVID-19 ne-a adus aproape de destinațiile la care visam” a declarat, la GÂNDUL LIVE, Dana Săvuică, fost fotomodel.

„Optimismul și încrederea în forțele tale proprii sunt cuvintele cheie pe care trebuie să le ai ca să poți să treci peste orice „impediment” pe care ți-l aruncă viața. Putem să învățăm ceva din fiecare treaptă. Eu am învățat că trebuie să fii cameleonic, că trebuie să știi să îți configurezi starea de spirit după ceea ce ți se întâmplă zi de zi.

În timpul pandemiei, de exemplu, când stăteam între patru pereți, am prins o informație: am aflat că o editură transformă cărțile în audiobooks. Am pus mâna pe telefon și mi-au zis „nu vrei să pui voce pentru cărți”. Acum am un nou job. Și majoritatea cărților pe care le citesc sunt de devoltare personală. Îmi plac provăcările și le accept cu mare plăcere. Asta stă și în natura mea, îmi place să explorez, să fac lucruri diferite”, a declarat Dana Săvuică.

„Am avut norocul să vizitez și să trăiesc în alte țări”

„Atunci când merg în vacanță, vreau să eliberez de tot stresul. Mă enervează toate măsurile astea: că trebuie să faci test RT-PCR, că trebuie să te vaccinezi, că trebuie să stai în carantină dacă te întorci dintr-un stat aflat în zona galbenă.”

„Grecia – favorita românilor”

„Grecia este favorita românilor. Mulți pleacă în zona de nord a Greciei. Acolo există hoteluri unde primești un voucher de 25 de euro dacă mergi cu un test negativ, pe care îl poți folosi prin servicii. Oamenii s-au pliat foarte repede pe situație. Au încercat să salveze turismul și să ne ofere dreptul la această libertate”, a mai spus ea.

Dana Săvuică, despre destinațiile exotice

„Pentru destinațiile exotice, care pe vremuri erau foarte scumpe și inaccesibile pentru oamenii care au un buget mai mic, pandemia ne-a apropiat de aceste destinații la care doar viasm. Există vreo 2-3 agenții care au făcut chartere spre aceste destinații.

Îi admir pe cei care au agenții de turism. Le-a fost extrem de greu. Faptul că au supraviețuit și au reușit să facă niște deal-uri așa de bune…

Continentul african este cea mai mare oportunitate pentru călătorii.”

„Când se vor deschide țările vestice, vor crește prețurile”

„Recomandarea mea este să luați pachetele acum. Când se vor deschide țările vestice, vor crește prețurile.

Neapărat, dacă ajungeți în Cairo, vedeți Muzeul Egiptean, mergeți la piramide, la Marele Sfinx, neapărat și croaziera pe Nil. Am făcut și scufundare cu submarinul. Vezi toți peștii în habitatul lor.

Am făcut și eu snorkeling. La un moment dat, când ne-am dus spre larg, am văzut un rechin Am zis că nu mai intru în Oceanul Indian niciodată, dar a fost o experiență extraordinară. Ei nu te atacă, dar ție îți e foarte frică”, mai spune ea.

„Poți să te simți extraordinar de bine pe litoralul românesc”

„Litoralul românesc se pregătește. Weekend-ul trecut am fost în Olimp. A fost foarte frumos. Lumea foarte bună. Sunt niște investitori români care au băgat foarte mult efort și bani și poți să te simți extraordinar de bine.

Plaja Corbu este absolut superbă. Se lansează o zonă cu corturi amerindiene. E foarte diferit de Mamaia, Vama Veche și altele.”

Când simt că nu mai am energie caut o altă destinație

„Săptămâna viitoare merg în Transilvania. Mă duc să vad anumite castele.”

„Când călătorești, trebuie să te duci cu mintea deschisă. Pledez să plecați prin agențiile de turism. Îți facilitează tot. De exemplu, a trebuit să fac testul PCR și aveau o colaborare cu o clinică; s-au ocupat de viză”, a mai spus Dana Săviucă.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info