GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director executiv ANM, explică evoluția vremii în weekend: Chiar de vineri vom înregistra creșteri de temperaturi | VIDEO

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a vorbit vineri la GÂNDUL LIVE despre evoluția vremii în următoarele zile.

Specialistul a explicat că va avea loc o încălzire a vremii încă de vineri, când temperaturile vor fi mai ridicate decât cele din ziua precedentă.

„Așa cum am spus și la începutul săptămânii, ne așteptăm ca în zilele viitoare vremea să continue să se încălzească. Deja astăzi (vineri, n. red.) vom simți valori termice maxime mai ridicate decât cele de ieri. Chiar dacă dimineața a fost răcoroasă, cu temperaturi în general sub 10 grade Celsius, totuși acum, după-amiază, maximele în multe zone ale țării vor depăși 18-20 de grade și vor ajunge în regiunile sudice și la 25-25 de grade. Sperăm o astfel de valoare și în București”, a spus Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Florinela Georgescu: Să ne bucurăm de vremea frumoasă din acest weekend

Directorul executiv al ANM a mai explicat că vremea va fi frumoasă în întreaga țară, atât în weekend cât și la începutul săptămânii viitoare, dar că de la jumătatea săptămânii viitoare vor exista și ploi în unele regiuni ale țării.

„Mâine și poimâine va fi chiar și mai cald, nu este exclus ca în regiunile sudice mercurul termometrelor să se apropie după-amiezele de 29, poate chiar 30 de grade, sigur, temperaturi care devin mult mai ridicate decât ce ar fi firesc să avem la început de octombrie, maxime cu 4-5 grade mai sus decât media climatologică. Deci avem un sfârșit de săptămână și chiar un început…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info