GÂNDUL LIVE. Sorin Cîmpeanu: „Sunt puțin dezamăgit de numărul de profesori vaccinați” | VIDEO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost invitatul Emmei Zeicescu în ediția de marți a emisiunii GÂNDUL LIVE.

El a vorbit, printre altele, despre numărul de cadre didactice care s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19.

„Am făcut tot ceea ce a stat în putința și competența Ministerului Educației, am încheiat săptămâna trecută un tur de forță în toate județele țării pentru reuniuni organizate la nivel de secretar de stat, cu asistență medicală de specialitate pentru a oferi răspunsuri pertinente în privința îndoielilor multora dintre colegi, din păcate prea multor colegi, dar pe care le consider firești, cu privire la necesitatea și importanța vaccinării”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

El spune că în pofida acestor eforturi ale Ministerului Educației, progresul înregistrat în ceea ce privește vaccinarea personalului din învățământ a fost mai lent decât și-ar fi dorit autoritățile.

„Chiar în urmă cu mai puțin de 2 ore, situația la zi arată că aproape 155.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat. Dacă ne raportăm exclusiv la cadrele didactice, fără personalul didactic auxiliar sau nedidactic, procentul celor vaccinați a trecut de 50%”, spune ministrul.

Sorin Cîmpeanu: „Sunt puțin dezamăgit de situația vaccinării în rândul profesorilor”

Emma Zeicescu l-a întrebat pe Cîmpeanu dacă este dezamăgit de numărul profesorilor vaccinați, acesta a răspuns că da.

„Puțin da. Dar contează mai puțin dezamăgirea ministrului, contează mai mult ce putem să facem pentru a susține această campanie de vaccinare, înțelegând că vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, dar decizia trebuie să fie luată pe baza unor informații corecte și complete, furnizate de cei care au credibilitate și competențe pentru a furniza aceste informații, înțelegând că nivelul de educație ne obligă să dăm la o parte acele fake news-uri sau acele manipulări pe care le dezavuăm la nivelul Ministerului Educației”, mai spune Sorin Cîmpeanu la GÂNDUL LIVE.

Ministrul îi răspunde lui Marcel Ciolacu

Cîmpeanu a fost rugat să comenteze declarația liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a acuzat coaliția de guvernare de faptul că școala începe cu „haos și incertitudine”.

În replică, ministrul spune că Ministerul Educației a primit o informare de la INSP în care s-a explicat că testarea non-invazivă solicitată de instituție poate fi făcută în școli, dar ea trebuie validată prin teste antigen rapide și apoi certificată printr-o testare PCR, ceea ce ar îngreuna foarte mult procesul de testare.

Referitor la afirmația lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia Guvernul a sacrificat o generație întreagă prin faptul că nu le-a permis copiilor să meargă la școală așa cum s-a întâmplat în alte țări europene, Sorin Cîmpeanu spune că prezența elevilor din clasele primare în școli a fost susținută de Ministerul Educației.

[embedded content]

Citeste continuarea articolului pe gandul.info