GÂNDUL NEWS. Ion Dichiseanu, ultimele aplauze

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

1. Dichiseanu, ultimele aplauze

Trupul neînsufleţit al marelui actor Ion Dichiseanu a fost depus în foaierul Teatrului Nottara în ropote de aplauze. Întreaga comemorare se va desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare. Cariera marelui actor a început în Teatrul Nottara în anul 1961. Aici a petrecut mai mult de 40 de ani și a jucat zeci de roluri. Sambata la ora 10.00, cortegiul va pleca spre cimitirul Belu, unde va fi depus în capelă, iar slujba de înmormântare va avea loc ora 12.00. Actorul Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare. (Mai multe detalii aici)

2. Teodosie îi răspunde lui Daniel!

Arhiepiscopul Tomisului spune că va continua demersurile pentru înființarea Mitropoliei Tomisului, chiar dacă Biserica Ortodoxă Română nu este de acord. După ce a primit scrisoarea de la Sinodul BOR, Teodosie a respins acuzațiile privind atitudinea sa din timpul pandemiei și a susținut că a apărat dreapta credință. (Mai multe detalii aici)

3. Peste 155.000 de cereri au fost înscrise în programul rabla pentru electrocasnice

După șapte zile de la deschiderea programului, se intră în cea de-a doua fază, de emitere a voucherelor. În prima oră,  peste 33.000 de vouchere au fost emise solicitanților. Prima etapă vizează achiziţionarea de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, iar valoarea totală a voucherelor este de 30 de milioane de lei. În total sunt disponibile aproximativ 200.000 de vouchere, pentru care a fost alocat un buget de 75 de milioane de lei, aproape dublu față de sesiunea din 2019.  Tichetele sunt valabile 15 zile, iar produsele noi se pot cumpăra doar după predarea unui produs vechi din aceeași categorie. (Mai multe detalii aici)

4. Vești proaste pentru șoferi, dar bune pentru pietoni

Lucrările la Podul Ciurel nu vor mai continua, iar  gropile din București mai au de așteptat asfaltul.  Primaria capitalei se gândește insa cum să ne scoată la mișcare în weekend, să dea posibilitatea comunităților locale de a organiza evenimente in spatiul public. In privinta strazilor avariate, Nicușor Dan spune că în două luni ar putea fi acoperite toate gropile din București. Dacă vor fi bani, la primăriile de sector. (Mai multe detalii aici)

5. Simona Halep s-a retras de la Roland GarrosE

Într-o postare pe rețelele de socializare, Simona Halep și-a anunțat decizia de a nu se înscrie la startul ediției din acest an. Numărul 3 mondial a suferit o ruptură musculară în timpul meciului din turul doi al turneului de la Roma. Simona spera să se recupereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De-a lungul carierei, sportivei nu i s-a mai întâmplat să rateze Grand Slam-ul parizian, acolo unde a câștigat un titlu, în 2018 și a jucat alte două finale. După retragerea Simonei Halep, România a rămas cu patru reprezentante la Roland Garros: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan. (Mai multe detalii aici)

Citeste continuarea articolului pe gandul.info