GÂNDUL NEWS. Pelerinaj fără restricții în pandemie. Mii de oameni la racla Sfintei Parascheva (VIDEO)

În fiecare zi, de luni până vineri, în cadrul edițiilor de la orele 17.00 și 20.30, vezi cele mai importante știri ale zilei la GÂNDUL NEWS, două emisiuni digitale menite să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Pelerinaj fără restricții în pandemie

Mii de oameni au stat la coadă pentru a săruta racla cu moaştele Sfintei Parascheva, în ziua în care este prăznuită. Rândul pelerinilor a depășit un kilometru. Din păcate, mulți dintre ei nu țin cont de regulile sanitare. Masca de protecție a devenit opțională, iar distanțarea socială n-a existat. Nici preoții care au oficiat slujba nu au purtat mască.
Pelerinajul de la Iaşi a început la sfârşitul săptămânii trecute, iar moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se vor întoarce vineri, 15 octombrie, în Catedrala Mitropolitană.

2. Se pregătesc noi restricții sanitare!

Accesul în magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde, a unui test negativ sau cu dovada trecerii prin boală. Noile restricții ar putea fi impuse printr-un proiect de lege în Parlament. Deși Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a cerut carantinarea Capitalei și a județului Ilfov, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, premierul demis a refuzat acest lucru. (Mai multe detalii, aici…)

3. „USR să își recunoască public greșeala”

Acesta este mesajul premierului demis Florin Cîțu pentru foștii colegi din coaliție. Liberalii pot trece cu vederea votul USR PLUS pentru moțiunea PSD dacă refacerea coaliției se face în jurul PNL. (Mai multe detalii, aici…)

4. Cosmin Olăroiu și-a recuperat ceasul de lux, furat la Milano

Ceasul lui Cosmin Olăroiu, furat de la mâna antrenorului la sfârșit de august la Milano, a fost recuperat și returnat proprietarului de poliția din Dubai. Ceasul de aproape 180.000 de dolari a ajuns în posesia autorităților din cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, după ce a fost vândut de mai multe ori de-a lungul Europei. Polițiștii au arestat trei persoane în acest caz. (Mai multe detalii, aici…)

5. Capitala sub cod portocaliu de ploi

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea, în mai multe regiuni ale țării. Începând de joi, în zece județe, inclusiv în municipiul București a intrat în vigoare un cod portocaliu de ploi, valabil până sâmbătă după amiază. În același interval, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, intră în vigoare un cod galben de ploi. Din această seară, la munte, la altitudini mai mari de 1.700 de metri va ninge si se va depune și un nou strat de zăpadă. (Mai multe detalii, aici…)

Citeste continuarea articolului pe gandul.info