Guvernatorul New Yorkului își pune în cap comunitatea evreiască. Este incredibil ce i-a putut face unui mare rabin!

Declarație de război semnată de guvernatorul New Yorkului – a anulat nunta nepotului unui mare rabin evreu, la care erau așteptați peste 10.000 de invitați! Așa ceva este de neconceput, iar consecințele nu vor întârzia să apară, amenință comunitatea hașidică din Williamsburg (cartierul Brooklyn).

Departamentul de Sănătate al statului New York a ordonat anularea nunţii, având ordinul semnat de guvernatorul Andrew Cuomo. Evenimentul cu peste 10.000 de invitaţi urma să aibă loc în cartierul Williamsburg, din Brooklyn, în care există o mare comunitate de evrei ultraortodocși. Culmea este că Williamsburg nu este inclusă în așa-zisele „zone roşii” din New York, unde este în vigoare un ordin de interdicţie a reuniunilor în masă.

Numărul mare de invitați, motivul anulării nunții

Evenimentul din Williamsburg era cel mai mare de acest fel din 2020 în comunitatea hașidică. Nepotul marelui rabin ultraortodox urma să se căsătorească, iar la nuntă ar fi participat peste 10.000 de persoane, notează presa americană.

De teama răspândirii noului coronavirus, directorul Departamentului de Sănătate al statului New York, Howard Zucker, i-a cerut guvernatorului Andrew Cuomo să anuleze nunta și să semneze acest ordin de interdicţie pentru depăşirea numărului de persoane permise în contextul pandemiei.

Mass-media americană informează că în unele zone din Brooklyn, mai ales în cele cu o prezenţă majoritară a comunităţii evreieşti ultraortodoxe, s-au înregistrat noi focare de Covid-19. La fel și în comitatul Queens şi în alte zone cu o prezenţă masivă a evreilor ultraortodocşi.

SUA au depășit bariera celor 8 milioane de cazuri confirmate şi sunt peste 200.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info