Guvernul Orban, în pericol! Câte voturi a strâns PSD pentru moțiunea de cenzură: Parlamentarii social-democrați, între negocierile cu Orban și amenințările lui Stănescu

Moțiunea de cenzură este la un pas să treacă iar Guvernul Orban să plece de la conducerea țării întrucât PSD și aliații aproape au strâns numărul de voturi necesar. Însă negocierile anunțate de Orban cu parlamentarii social-democrați ar putea răsturna radical situația. 

PSD, ALDE, Pro România și PPUSL au în total 232 voturi, cu unul mai puțin decâ tlimita majorității. Ceea ce înseamnă să negocierile pe care le poartă partidul de guvernământ cu parlamentarii vor fi unele decisive.

La nivelul Camerei Deputaților, PSD-ul stă destul de bine – numără 137 de membri (insclusiv deputații ALDE și PPUSL care activează în grupul parlamentar al social-democraților) și voturile lor par a fi asigurate. Recent, doi deputați au părăsit „nava PSD”: Luminița Jivan și Emilia Merioșu care aderat de îndată la PNL.

Parlamentarii PSD, între negocieri și amenințările lui Stănescu

21 de voturi din partea ProRomânia, ceea ce înseamnă un ttoal de 158 de voturi.

La nivelul Senatului, PSD se bazează pe 70 de oameni proprii, dar și pe alte 3 voturi ale Pro România și unul al lui Călin Popescu Tăriceanu, care figurează ca independent. Astfel, aici PSD-ul a strâns 74 de voturi.

În total, social-democrații au reușit să strângă 232 voturi și mai au nevoie doar de unul pentru ca moțiunea să treacă, însă, bineînțeles, doar în cazul în care vreun deputat sau senator nu cumva se răzgândește sau nu este convins de Guvernul Orban să voteze împotrivă.

Potrivit surselor politice citate de adevărul.ro, liberalii poartă negocieri cu mai mulți parlamentari PSD, dar și cu grupul…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info