Investigație la Vatican: Contul Papei Francisc a dat like pe Instagram unui model brazilian – FOTO

Contul de Instagram al Papei Francisc a dat like unei poze postate de un model brazilian iar Vaticanul investighează cum a fost posibil așa ceva, subliniind că este exclusă din start varianta că Sființia Sa ar fi făcut acest lucru.

Modelul brazilian Natalia Garibotto a descoperit întâmplător că profilul de Instagram al Papei @franciscus i-a dat like la o poză în care aceasta apare îmbrăcată în constum de școlăriță. Vestea a circulat rapid pe rețelele de socializare iar ulterior like-ul a și fost retras.

Contul de Instagram al Papei a apreciat fotografia unui model brazilian

În prezent, oficialii de la Vatican investighează cum a fost posibil așa ceva și le-au recut explicații reprezentanților platformei Instagram.

„Putem exclude faptul că like-ul a venit din partea Sanctității Sale”, a declarat un purtător de cuvânt de la Vatican pentru The Guardian.

Papa Francisc este extrem de popular pe rețelele de socializare, iar contul său oficial de Instagram, cu numele de utilizator @franciscus, are 7,4 milioane de urmăritori. Contul acestuia nu urmărește alte profiluri.

Investigație la Vatican: Contul Papei Francisc a dat like pe Instagram unui model bazilian
Investigație la Vatican: Contul Papei Francisc a dat like pe Instagram unui model brazilian / Sursă FOTO: @nataagataa – Instagram

Vaticanul a declanșat o anchetă

Pe Twitter, Papa este urmărit de 18,8 milioane de conturi. În 2017, a fost cel mai popular lider mondial pe platforma de socializare.

„Papa nu seamănă cu Donald Trump, nu stă să-și folosească telefonul sau computerul pentru a trimite tweet-uri toată ziua”, a declarat Robert Mickens, editorul din Roma al ediției în limba engleză a cotidianului catolic La Croix.

Papa Francisc nu postează singur pe social media

„El, de exemplu, aprobă tweet-urile – dar nu like-urile – și în foarte rare ocazii a spus că ar dori să posteze ceva din cauza unei situații în curs de dezvoltare sau a unei situații de urgență. Deci, el nu ar avea nimic de-a face cu asta – este vorba despre departamentul de comunicații și cine știe cum se întâmplă asta”, a mai continaut acesta.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info