Kelemen Hunor dezvăluie cu ce partid va negocia majoritatea: Procentul nostru de peste 6% va rămâne și după finalizarea numărătorilor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este mulțumit de rezultatul obținut de formațiunea pe care o conduce și că „primul pas” este învestirea unui guvern cu o majoritate solidă în Parlament, de centru-dreapta.

„Primul pas: să învestim un guvern cu o stabilitate politică și să susținem un guvern care foarte repede va da o lege a bugetului pentru că este legea cea mai importantă care trebuie votată înainte de anul nou”, a declarat Kelemen.

Președintele UDMR a spus că nu a avut până acum negocieri, însă preferă un guvern de centru-dreapta

Nu am avut discuții despre o coaliție, dar pot să vă spun că România are nevoie de un guvern stabil cu o majoritate parlamentară solidă, de centru dreapta. Președintele Iohannis poate să aleagă orice soluție pentru că nimeni nu a câștigat cu 50%+1. Probabil că, așa cum a anunțat în această perioadă, va face o alegere bine cunoscută”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Este un vot pentru comunitatea maghiară din România

„Este un rezultat bun, un rezultat echilibrat. Procentul nostru de peste 6% va rămâne și după finalizarea numărătorilor. Este un vot pentru comunitatea maghiară din România”, a mai spus liderul UDMR.

Rezultat exit-poll: UDMR a obținut 5,7%

Bătălia politică la aceste alegeri vine la pachet cu o serie de surprize. PNL, partidul de la guvernare, este devansat de PSD, potrivit primelor rezultate ale exit-poll-ului realizat de Avangarde-CURS. În același timp, AUR, un partid nou neparlamentar are mari șanse să intre în noul legislativ.

EXIT-POLL AVANGARDE-CURS

PSD 30,5%
PNL 29%
USR-Plus 15,9%
AUR 5,2%,
PRO ROMÂNIA 5%
UDMR 5,7%
PMP 5%
PER – 1,1%
PPU-SL – 1,1%
Potrivit Sociopol, scorul este unul strâns între PSD și PNL, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

CAMERA DEPUTAȚILOR

PNL 28%
PSD 28%
USR PLUS 16.3%
UDMR 6.2%
AUR 5.8%
Pro România 5.7%
PMP 4.3%
Independent 1.4%
Minorităti 1.3%
PER 0.8%
PPU-SL 0.7%
PSR 0.3%
PRM 0.4%
PNR 0.1%
%Altul 0.7

Citeste continuarea articolului pe gandul.info