Liber luni, înainte de 1 iunie? Ce anunț face ministrul Muncii

Cine vrea liber luni, 31 mai, înainte de 1 iunie, Ziua Copilului, trebuie să își ia o zi de concediu. Dacă până acum românii erau obișnuiți cu o „punte” decisă de autorități, anul acesta Guvernul Cîțu îi trimite pe angajați să umble fiecare la numărul de zile de concediu pe care le are.

Așadar, din punctul de vedere al Ministerului Muncii, bugetarii nu vor primi liber luni, 31 mai. Raluca Turcan a găsit varianta cea mai bună pentru cine nu vrea să muncească – o zi din concediul de odihnă.

1 iunie pică într-o zi de marți. Românii vor liber și luni

Ziua copilului, 1 iunie, zi liberă pentru elevi, profesori şi părinţi, cade într-o marţi.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, îşi pot lua o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului, probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere. Să acceseze serviciile turistice. Varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Aceasta este punctul meu de vedere”, a subliniat Raluca Turcan, care a participat la inaugurarea unui centru mobil de vaccinare într-un autobuz etajat în Portul Tomis.

Raluca Turcan, despre majorarea alocațiilor pentru copii

Referitor la următoarea majorare a alocaţiilor pentru copii, ministrul de resort a precizat că această decizie trebuie tranşată în Parlament.

„A doua majorare a alocaţiilor poate fi tranşată în Parlament. Eu sper că în Parlament coaliţia de guvernare va funcţiona şi nu vom avea partide din coaliţie care să voteze cot la cot cu PSD pe măsuri populiste. Dacă acest Guvern şi-a asumat o anumită politică bugetară cu indicatori foarte clari, eu cred că este datoria Parlamentului să susţină politica Guvernului”, a precizat Turcan.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info