Lovitură pentru cei care circulă cu trotinete electrice. Codul Rutier se modifică drastic: Ministerul de Interne a făcut anunţul

MAI a pus în dezbatere un proiect care prevede ca trotinetele pot circula doar pe pistele de biciclete sau pe drumuri unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

De asemenea, trotinetele electrice pot fi conduse de persoane de peste 14 ani, iar casca de protecţie este obligatorie până la vârsta de 16 ani.

„Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h. Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani. Transportul pasagerilor este interzis”, potrivit proiectului.

O altă prevedere spune că trotineta electrică poate transport O SINGURĂ PERSOANĂ!

„Echiparea trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, fiind interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info