Mărturii de groază dintr-un spital din România: „Îmi băgam hârtie igienică în ureche, să nu mă trezesc cu vreun gândac”

Valentin Marinescu, fost pacient în spitalul de psihiatrie Brăila, a povestit într-un interviu pentru Observator News experiența pe care a avut-o în unitatea spitalicească. Tânărul povestește că în spital este plin de gândaci:  în saloane, pe holuri și chiar în sala de mese.

Pacient: ”Stăteam la televizor și mă ciupise unul de umăr”

Din salon de peste tot. Stăteam la televizor si mă ciupise unul de umăr. Și la 20 de minute mă luase durerea de cap. Prin țevi, prin gresie peste tot. Seara âmi era și frică să dorm acolo. Îmi băgam hârtie igienică în ureche că nu ne dădea vata, să nu mă trezesc cu vreunul, povestește tânărul pentru Observator.

Conducerea spitalului a plătit pentru insecticid aproape 20 de mii de lei, potrivit Observator News, iar Direcţia de Sănătate Publică Braila spune că nu a ştiut niciodată că spitalul este invadat de insecte.

Ce spune conducerea spitalului

Nu contest faptul că avem gândaci. Dar facem eforturi susținute și cheltuim sume mari ca să putem să asiguram nivelul igienic în spital. Gândacii din ouăle care au fost depuse în zonele ascunse, crăpaturi, canaleturi, cu zone calduroase, încep să iasă”, a declarat Andreia Gavrilescu – director medical, pentru Observator.

Bilanț COVID România

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 8.499 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2), potrivit datelor publicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 457.848.

Totodată, vineri s-au înregistrat 172 de noi decese provocate de COVID-19 față de joi.

1.226 de persoane sunt internate în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din țară în acest moment.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info