Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Mii de credincioşi din Cluj s-au rugat pentru roadele câmpului în timpul procesiunii de Rusalii

Credincioşii au asistat, duminică, începând cu ora 17.00 la Vecernia plecării genunchilor oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Acesta a arătat, în cuvântul de învăţătură, că slujba de Vecernie şi procesiunea de Rusalii au un caracter mărturisitor.

„Slujba are un caracter mărturisitor, îl mărturisim pe Iisus Hristos, dar pe lângă acest rol are şi unul pragmatic. Din vechea tradiţie transilvană s-a obişnuit ca, în ziua de Rusalii, să se facă rugăciune pentru câmp, pentru mediul înconjurător, pentru tot universul. Deci acest lucru îl facem şi noi”, a spus înaltul ierarh ortodox.

La rândul lor, reprezentanţii Mitropoliei Clujului au explicat că procesiunea continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul înconjurător, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

La finalul slujbei,…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info