Militarul româm ucis în Kabul, decorat de Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României”

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan. Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, făcându-şi datoria cu preţul vieţii, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info