Ministerul Educației a publicat lista cu scenariile în care se redeschid școlile în fiecare localitate din țară

Ministerul Educației a publicat marți lista localităților din România cu scenariul aferent ratei de infectare după care se vor redeschide școlile.

Astfel, elevii și preșcolarii din 2.057 de localități din țară vor merge de miercuri fizic la școală și grădiniță, aceste localități fiind în scenariul verde, după cum informează Edupedu.

Potrivit sursei citate, în localitățile aflate în scenariul verde, cu rata de infectare sub 1 la mie, revin fizic la școală elevii din clasele P-XII și copiii de grădiniță.

În localitățile care rămân în scenariul galben, cu o rată de infectare de peste 1 la mie, elevi claselor V-VII și IX-XI nu vor merge fizic la școală, ci vor face cursuri online în continuare.

Lista publicată de Ministerul Educației este disponibilă AICI.

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit informaţii suplimentare, luni, despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii când se vor reîntoarce în bănci.

Acesta a spus că masca de protecţie va fi purtată în timpul orei. Cât despre distanțare, Sorin Cîmpeanu a spus că trebuie respectată „în limita posibilului”.

Întrebat despre  prezenţa panourile separatoare de plexiglas, Sorin Cîmpeanu a spus că acestea mai mult încurcă decât ajută.

”Nu va fi cazul în şcolile din România. Nu există obligativitatea acestor panouri de plexiglas. Sunt studii ştiinţifice care repet, ne arată, că mai mult încurcă aceste panouri de plexiglas, decât ajută. Pe de altă parte, masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”, a precizat ministrul Educaţiei.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info