Ministrul Educației din Franța a promovat practicarea exercițiilor fizice într-o școală pariziană. Mișcările sale au devenit virale pe rețelele de socializare

 Obezitatea și sedentarismul sunt primele consecinţe ale lipsei de mișcare, în contextul crizei sanitare. De aceea, profesorii și reprezentanții Ministerului Educației din Franța au promovat  practicarea exerciţiilor fizice cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Ministrul Educației din Franța a promovat practicarea exercițiilor fizice într-o școală pariziană

Jean-Michel Blanquer s-a deplasat marți în această școală pariziană, însoțit de campionul olimpic la canoe Tony Estanguet. Pentru a promova 30 de minute de sport pe zi la școală, ministrul Educației naționale nu a ezitat să participe la o sesiune sportivă cu elevii.

Școala Claude Bernard participă încă din acest an la experimentul a 30 de minute de sport în fiecare zi la școală. Ședințe sportive zilnice care au loc în curte, având în vedere constrângerile actuale de sănătate.

Videoul a fost rapid viralizat pe rețelele de socializare,  unde mulți utilizatori de internet au editat filmările

Diversiuni pe rețelele sociale. Au fost necesare doar câteva minute pentru ca videoclipul ministrului să fie deturnat pe rețelele de socializare, în special pe Twitter. Între parodii pe fundalul „YMCA” sau „Gonna Fly Now” (tema filmului Rocky) a oamenilor din sat, utilizatorii de internet s-au amuzat.

Exercițiul de gimnastică al lui Jean-Michel Blanquer a fost preluat și de adversarii politici. În Adunarea Națională, deputatul  Sébastien Jumel a ironizat „talentele sale de gimnast”, în timp ce Manuel Bompard, europarlamentar, a folosit imaginile ministrului pentru a critica lipsa măsurilor luate de guvern pentru a proteja studenții de Covid-19 . În ciuda acestor batjocuri, Jean-Michel Blanquer a publicat un tweet cu privire la vizita sa la școala pariziană. El mulțumește astfel celor care au comentat acțiunea sa.

Un francez din șase este considerat obez, conform unui studiu publicat de Ministerul Sănătății înainte de declanșarea pandemie. Medicii cred că perioadele de izolare și restricțiile sanitare vor duce la creșterea numărul copiilor cu probleme de greutate.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info