Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi că în acest moment nu se pune problema acordării unor facilități pentru cei care se vaccinează.

Ministrul Sănătății: Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează

“Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni. (…) O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze, nu se vaccinează”, a spus Voiculescu, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului “Cantacuzino”.

Ministrul a precizat că la nivel internațional se discută despre posibilitatea participării persoanelor care se vaccinează și se testează la anumite activități.

„E o discuție la nivel internațional. Cu siguranță, la un moment dat, ar putea să existe o discuție despre vaccinare, testare și alte modalități de a participa la anumite activități în siguranță, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuție în sensul acesta în România”, a afirmat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a făcut referire şi la protestele din ultimele zile. Ministrul spune că, pe de-o parte înțelege sloganurile protestatarilor anti-restricții, însă nu înţelege exact ce solicită cei care participă la aceste proteste.

Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste

“Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane şi cu toţii suntem de acord cu sloganul “Jos pandemia!”, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, de a da jos pandemia este vaccinarea şi protejarea, protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste şi a rudelor şi a apropiaţilor lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei. (…) Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră, a tuturor”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info