Moarte cumplită pentru o tânără vloggeriță din China: Fostul soț a incendiat-o în timpul unui LIVE sub ochii îngroziți a zeci de mii de fani

Amuchu, în vârstă de 30 de ani, originară din Tibet, era o vloggeriţă cunoscută pe reţelele de socializare sub pseudonimul Lamu. Tânăra a murit în chinuri cumplite, după ce fostul ei soţ a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. Scenele horror s-au petrecut în timpul unei transmisii live, sub ochii a sute de oameni.

A ajuns la spital în stare critică, cu arsuri de peste 90% din suprafaţa corpului, iar în ciuda eforturilor depuse de medici, decesul a fost pronunţat 2 săptămâni mai târziu.

Tânăra divorţase de Tang Lu în iunie 2020. Voia să încheie definitiv orice legătură cu bărbatul care avea antecedente în ceea ce priveşte violenţa domestică, mai ales faţă de ea. Câteva luni mai târziu avea să-şi piardă viaţa tot în mâinile lui, potrivit Daily Mail.

[embedded content]

Tang Lu a fost condamnat la moarte pentru omor premeditat de un tribunal din prefectura Aba, o regiune rurală îndepărtată din sud-vestul provinciei Sichuan, cu un număr mare de rezidenți etnici tibetani.

„Crima a fost extrem de crudă, iar impactul social a fost extrem de negativ”, se arată într-o declaraţie făcută în instanță, solicitându-se o „pedeapsă severă” în conformitate cu legea.

La acel moment, moartea ei a declanșat un strigăt online cu privire la problema slab raportată a violenței domestice în comunitățile rurale – în special acolo unde aceasta afectează minoritățile etnice.

Lamu, care trăia în prefectura muntoasă Aba din provincia Sichuan din vestul Chinei, era o tânără populară în mediul online, având o întreagă comunitate de fani care îi urmăreau clipurile postate online şi transmisiunile live. Contul ei de Douyin, versiunea chineză a Tik Tok, a strâns aproximativ 782.000 de urmăritori şi 6.3 milioane de aprecieri din partea internauţilor. Unele dintre videoclipurile sale arătau cum este viaţa într-o onă rurală din China, iar în altele pur şi simplu făcea lipsync pe muzică, distrându-se.

Mii de mesaje din partea fanilor tinerei, devastaţi de cele întâmplate

După moartea sa, zeci de mii de urmăritori afectaţi de vestea îngrozitoare au lăsat mesaje de adio pe pagina ei, în timp ce milioane de persoane au cerut ca oamenii legii să facă dreptate şi să îl închidă definitiv pe vinovat.

China a criminalizat violența domestică în 2016, dar problema rămâne omniprezentă și slab raportată, în special în comunitățile rurale subdezvoltate. Aproximativ una din patru femei chineze căsătorite au sufert abuzuri domestice, potrivit unui sondaj din 2013 realizat de Federația Femeilor din toată China, relatează Daily Mail. Activiștii spun că plângerile repetate ale victimelor nu sunt adesea luate în serios de poliție până când nu este prea târziu, problema fiind adesea privită ca o chestiune de familie privată în cultura conservatoare a țării.

Au existat, de asemenea, îngrijorări cu privire la faptul că o schimbare recentă a codului civil al Chinei – care a introdus o perioadă obligatorie de 30 de zile de „relaxare” pentru cuplurile care doresc să divorțeze – poate face mai dificilă pentru victima să părăsească căsătoriile abuzive.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info