Moment șocant în timpul protestelor din Chile. Un tânăr de 16 ani a fost împins de pe un pod chiar de către un polițist | VIDEO

Scene șocante au fost surprinse duminică în timpul unui protest în Chile, când un tânăr în vârstă de doar 16 ani a fost împins de către un polițist de pe un pod.

Incidentul s-a produs în contextul unor proteste față de situația economică a țării din America de Sud, potrivit Adevărul.

De mai bine de un an de zile, Chile este zguduit de proteste față de nedreptățile sistemice și creșterea inegalităților din această țară.

De-a lungul acestor proteste, polițiștii au fost acuzați în repetate rânduri ca ar folosi în mod excesiv violența împotriva manifestanților pașnici.

Astfel, polițiștii sunt acuzați că manifestă un „cult al violenței”.

Incidentul a avut loc în timpul unui protest care a avut loc vineri

Cel mai recent  astfel de episod a avut loc vineri, însă imaginile au fost făcute publice abia în acest weekend.

În timpul unui protest, un manifestant în vârstă de doar 16 ani a fost împins peste balustrada unui pod care traversează râul Mapocho de către un polițist.

„În timp ce protestatarii fugeau, am văzut momentul în care poliţistul l-a interceptat pe băiat şi l-a aruncat de pe pod. Două persoane din grupul nostru s-au dus să-l ajute şi, după stabilizarea situaţiei, a fost transportat la spital”, a declarat un martor.

Potrivit autorităților și presei din Chile, băiatul care a fost…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info