Monica Anisie, ministrul Educației: „Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro – după ce prefectul Capitalei a anunțat că abia mâine sau poimâine va convoca în ședință Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ca urmare a depășirii ratei de infectare de 3 la mie -,  că mâine școlile din București își vor desfășura activitatea ca și până acum, dar că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, de marți lucrurile probabil se vor schimba.

Prefetul Capitalei despre închiderea școlilor

Prefectul Capitalei a fost ceva mai vag în declarații, acesta a spus că va aștepta 48 de ore conform legii și că va lua măsura suspendării cursurilor la școală, numai dacă rata de îmbolnăvire depășete 3.4 la mia de locuitori.

Ministrul Educației, Monica Anisiei, a ținut să clarifice că guvernul a dat o ordonanță de urgență și în cazul în care școlile din București sau alte orașe se vor închide fizic pentru 14 zile, părinții au dreptul să-și ia concendiu, care este suportat de Statul Român.

Mai mult de atât, Anisie a ținut să transmită că toți elevii ar avea acum acces la tehnologia necesară pentru a putea face școala online.

Capitala înregistrează peste 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori

Cea mai recentă informare a Grupului de Comunicare Strategică arată că Bucureștiul a depășit rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Vâlcea și Alba se apropie și ele de acest prag.

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat explicase ce înseamnă o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori: „Se vor aplica toate regulile din Hotărârea de Guvern: restaurantele, teatrele și cinematografele vor fi închise, masca de protecție va deveni obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat”.

Șeful DSU mai afirmase că este posibilă și trecerea tuturor unităților de învățământ în scenariul roșu: „E posibil să se ia acest lucru în considerare, dar rămâne să fie discutat cu Ministerul Sănătăţii, cu Ministerul Educaţiei”.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info