Navalnîi îi cere Rusiei să îi înapoieze hainele: M-au trimis complet dezbrăcat în Germania! Reprezintă o dovadă foarte importantă în „investigația Noviciok”

Opozantul Kremlinului Aksei Navalnîi îi solicită Rusiei să să îi înapoieze hainele pe care le purta atunci când a intrat în comă, în cursul lunii trecute. De asemenea, acesta acuză Moscova că a reținut dovezi importante pentru „investigația Noviciok”.

Unul dintre cei mai cunoscuți opozanți ai lui Putin, Navalnîi a dezvăluit că hainele i-au fost luate înainte să fie transportat din Siberia în Germania, după ce starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Autoritățile de la Berlin susțin că testele făcute de Germania, Franța și Suedia au arătat că a fost otrăvit cu un agent – Novichok, iar Occidentul a cerut explicații Rusiei.

Moscova a declarat că nu a văzut încă dovezi ale unei infracțiuni și a refuzat să deschidă o anchetă până acum, deschizând în schimb o pre-anchetă. Kremlinul a negat orice implicare.

Navalnîi îi cere Rusiei să îi înapoieze hainele

„Înainte să-mi permită să fiu dus în Germania, mi-au scos toate hainele și m-au trimis complet dezbrăcat”, a scris Navalnîi pe site-ul său, în​timp ce se recuperează într-un spital german.

„Având în vedere că Novichok a fost găsit pe corpul meu și că infectarea prin contact este foarte probabilă, hainele mele sunt o dovadă foarte importantă. Solicit ca hainele mele să fie ambalate cu grijă într-o pungă de plastic și să mi se înapoieze”, a mai scris acesta.

Hainele opozantului rus au fost luate de anchetatori și nu se mai află în spitalul din Omsk, în Siberia, unde a fost internat inițial, a relatat agenția de știri RIA, citând de Ministerul local al…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info