Nepotul lui Kim Jon-un a dispărut „după ce s-a întâlnit cu CIA”. Tânărul fugise din țară după asasinarea tatălui său – VIDEO

Kim Han-sol, nepotul înstărit al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a dispărut după ce s-a întâlnit cu CIA, ceea ce ar putea însemna că se află sub protecția serviciului de informații al SUA.

Nepotul bogat al tiranului nord-coreean Kim Jong-un ar fi fost luat în custodie de protecție de către CIA. Kim Han-sol este fiul fratelui vitreg al lui Kim, Kim Jong-nam – care ar fi fost ucis la ordinul dictatorului în 2017, fiind victima unui atac cu un agent nervos. Se crede că tânărul în vârstă de 25 de ani – despre care se spune că trăiește o viață de lux – se ascunde acum după ce s-a predat serviciilor americane de informații.

Marele grup disident nord-coreean Free Joseon a susținut că l-a ajutat ​​pe nepotul lui Kim să scape după moartea tatălui său, relatează New Yorker. Adrian Hong, șeful grupului, a spus că „nu a întâlnit niciodată un copil cu atâția bani” și l-a descris ca având la el „teancuri de bani” și purtând „pantofi Gucci”. Hong este de părere că tatăl lui Han-sol – fiul cel mare al fostului conducător al Coreei de Nord, Kim Jong-il – a „ascuns o grămadă de bani în timpul vieții sale”.

Nepotul lui Kim Jong-un ar fi protejat de CIA

Se știe că elita conducătoare din Coreea de Nord este foarte bogată, familia Kim deținând iahturi, palate și o flotă de mașini de lux.

Kim însuși a fost educat în Elveția și se crede că trăiește într-un stil de viață decadent în timp ce oamenii lui mor de foame. Se pare că datorită averii și al ajutorului venit din partea CIA, Kim Han-col ar fi reușit să dispară după ce tatăl său a fost ucis în urmă cu aproape patru ani.

Hong susține că grupul său disident l-a extras din casa sa din Macao, un teritoriu al Chinei. Se crede că grupul Free Joseon a început să activeze în 2013 și vrea să expună abuzurile drepturilor omului în Coreea de Nord.

De asemenea, se crede că Han-sol l-a sunat pe Hong după ce a observat că „poliția care îi păzea de obicei casa dispăruse”.

Temându-se pentru viața sa, acesta a contactat grupul și le-a spus că trebuie „să plece din Macao cât mai curând posibil”. Se crede că s-a întâlnit cu membrii grupului în Tapei, Taiwan, la două zile după ce tatăl său a fost ucis. Aici se pare că s-ar fi s-a urcat într-un avion pentru a cere azil în Amsterdam, Olanda, însă acesta nu ar fi ajuns niciodată la destinație.

De asemenea, se presupune că doi agenți CIA au încercat să-l intercepteze la Tapei și ulterior a fost luat în custodie și ținut sub protecție.

Ultima apariție publică a lui Han-sol a fost într-un videoclip publicat de Free Joseon la câteva săptămâni după ce tatăl lui fusese asasinat.

În timpul videoclipului de 40 de secunde, acesta susține: „Numele meu este Kim Han-sol, din Coreea de Nord, care face parte din familia Kim. Acesta pașaportul meu.Tatăl meu a fost ucis acum câteva zile. În prezent sunt cu mama și sora mea”.

Hong a descris-o pe mama lui Han-sol drept o femeie de vârstă mijlocie în blugi, în timp ce sora lui mai mică „vorbea fluent engleza și semăna cu un adolescent american”. De asemenea, acesta a susținut că nepotul lui Kim a vorbit cu drag despre perioada când mergea „la pescuit cu bunicul său” – referindu-se la despotul tiranic Kim Jong-il.

Activistul presupune că Han-sol a solicitat azil în altă țară, dar a spus că grupul său a făcut o „greșeală” că „l-a pierdut” în favoarea CIA.

Tatăl lui Han-sol a murit după ce a fost victima unui atac cu un agent nervos în timp ce se plimba prin Aeroportul Internațional Kuala Lumpur. Cel puțin patru suspecți nord-coreeni au fugit din țară și au reușit să ajungă la Phenian fără să fie arestați vreodată. Două femei au fost acuzate de crimă – dar au susținut că au fost recrutate ca parte a unei „farse TV”.

Autoritățile malaysiene cred că Jong-nam s-a întâlnit cu un agent american de informații cu câteva zile înainte de a fi ucis.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info