New Yorkul dă amenzi drastice oricui refuză să poarte mască! Americanii, amenințați de primarul Bill de Blasio

Pentru prima dată în ultimele luni, testele pozitive la Covid-19 efectuate în New York au crescut cu peste 3%. Din acest motiv, autoritățile locale ale metropolei americane au decis să impună amenzi drastice oricui refuză să poarte mască!

Primarul Bill de Blasio este de neînduplecat: cine nu poartă mască, îi pune în pericol pe ceilalți cetățeni și, pe cale de consecință, merită o amendă zdravănă!

Totuși, autorităţile vor oferi la început măşti gratuite celor care sunt prinşi că nu poartă. Iar dacă persoana în cauză refuză să primească masca, atunci va primi, fără drept de refuz, de data aceasta, o amendă usturătoare. Anunțul l-a făcut chiar primarul Bill de Blasio: „Scopul nostru, desigur, este să oferim tuturor o mască de faţă gratuită. Nu vrem să amendăm oamenii, dar o vom face, dacă trebuie”.

Reguli clare în New York

Noua regulă extinde în New York o politică similară impusă la începutul acestei luni de către Autoritatea de Transport Metropolitan, controlată de guvernatorul statului New York, democratul Andrew Cuomo, şi în virtutea căreia călătorii care refuză să poarte mască în transportul public riscă o amendă de 50 de dolari.

Rata zilnică de teste pozitive la nivelul oraşului a ajuns la 3,25%. O creştere îngrijorătoare de cazuri, potrivit oficialilor din sănătate ai oraşului, înregistrată inclusiv în mai multe comunităţi evreieşti hasidice. Media de cazuri pozitive de Covid-19 pe şapte zile era de 1,38%.


Citeste continuarea articolului pe gandul.info