Numărul infecțiilor confirmate de coronavirus din India a depășit cinci milioane

Numărul infecțiilor confirmate de coronavirus din India a depășit cinci milioane, spun oficialii, al doilea ca mărime din lume după SUA.

Numărul cazurilor cu coronavirus crește în India

Virusul se răspândește mult mai repede în India decât în ​​orice altă țară, cazurile zilnice traversând 90.000 pentru cele cinci zile până marți.

Peste 80.000 de oameni au murit, pe fondul rapoartelor privind lipsa paturilor de terapie intensivă și a rezervelor de oxigen.

Dar rata mortalității este mai mică decât în ​​multe țări cu un număr mare de cazuri. Creșterea infecțiilor vine în timp ce guvernul continuă să ridice restricțiile în toată țara pentru a încerca să stimuleze o economie care a pierdut milioane de locuri de muncă atunci când virusul a lovit în martie.

În etapele inițiale ale Covid-19, India părea să se descurce destul de bine, impunând o blocare strictă, dar virusul a lovit apoi orașele precum Mumbai și capitala Delhi, înainte de a urca în orașele mai mici și în zonele rurale.


În ciuda creșterii, guvernul a ușurat restricțiile

Pe măsură ce India își deschide economia și oamenii se întorc la muncă, cazurile Covid-19 au crescut. Aproximativ 600.000 de cazuri au fost adăugate chiar săptămâna trecută.
Numărul de cazuri din India se ridică acum la 5.020.359 după ce a adăugat 90.123 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Cum rămâne cu lipsa de oxigen raportată?

Cererea de oxigen a crescut exponențial recent.Spitalele și centrele de îngrijire consumă până la aproximativ 2.700 de tone de oxigen…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info