O nouă taxă pentru turiști. Ce trebuie să știe cei care vor să meargă în Mangalia și alte șase stațiuni de pe litoralul românesc

Începând din acest an, turiștii care merg în Mangalia și șase stațiuni arodate acesteia vor trebui să plătească o taxa. Sumele colectate vor fi folosite pentru dezvoltare şi promovare, prin proiecte iniţiate de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice.

Cei care vor să viziteze Mangalia sau Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp vor trebui să plătească o taxă în valoare de 5 lei pe zi de persoană iar fondurile strânse vor fi investite. Însă există și categorii exceptate de la plata acestei taxe, respectiv pensionarii, veteranii de război și persoanele venite cu bilete de tratament.

Consiliul Local Mangalia a luat această decizie la sfârșitul anului trecut și a modificat-o la finalul lunii martie, transmite news.ro.

Turiștii trebuie să plătească 5 lei pe zi de persoană

Banii din taxe or fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi de întreţinere a destinaţiei turistice Mangalia şi pentru punerea în valoare a patrimoniului turistic din municipiul Mangalia şi staţiunile arondate.

Turiștii vor achita taxele la hotelul sau pensiunilor unde sunt cazați iar unitățile trebuie să le transmită în bugetul local până pe data de 10 inclusiv a lunii ulterioare perioadei de sejur.

Asociația de Management al Destinației Turistice Mangalia a fost fondată de Primăria Mangalia, Organizația Patronala Mangalia și Parc Aventura Paradis Land Neptun.

Românii speră că sezonul estival din anul acesta nu va fi cu prea multe restricții, mai ales că premierul Florin Cîțu a anunțat că primele măsuri de relaxare ar urma să fie fie de la 1 iunie. Totuși, autoritățile subliniază faptul că revenirea la normalitate se va face în etape, în funcție de numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19. Totodată, este luată încalcul și varianta în care măsurile de relaxare să fie implentate pe zone, tot în funcție de procentul persoanelor imunizate.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info