Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Ocupăm locuri fruntaşe la producţia şi consumul de alcool. „România ocupă locul cinci în topul ţărilor cu un model de consum excesiv”

Românii ocupă în ultimii ani locuri de top atât la producţia, cât şi la consumul de alcool.

Cele 510 milioane de litri de vin produse în 2018 clasează România pe poziţia şase în Europa şi 13 în lume, iar cele 1,8 miliarde de litri de bere pun ţara noastră pe locul nouă în blocul comunitar.

La consum, ţara noastră se situează pe locul cinci în topul ţărilor cu un model de consum excesiv. Peste 25% din alcoolul consumat în ţara noastră este nefiscalizat, produs în gospodării, în afara unui regim de control.

Pe locul doi în topul preferinţelor se situează vinul liniştit, ales de unul din cinci români, urmat îndeaproape de cidru (15,4%), care este preferat mai mult de către femei (21,2% dintre doamnele intervievate), probabil datorită conţinutului mai mare de zahăr şi prin diversitatea aromelor.

Spirtoasele, atât cele…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info