Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Ofensiva turcă oferă Administraţiei Bashar al-Assad şansa de recuperare a teritoriilor pierdute

Revenirea forţelor guvernamentale în nord-estul Siriei nu reprezintă doar o lovitură dată grupurilor insurgente kurde care au fost susţinute de Statele Unite, ci semnalează şi o schimbare majoră în războiul civil din Siria, care durează de opt ani.

Armata siriană a intrat luni în oraşul Tel Tamer, situat în nord-estul Siriei, imediat după ce Administraţia Bashar al-Assad a format o alianţă cu grupurile kurde care deţin controlul în această zonă.

Administraţia de la Damasc era aproape absentă din nord-estul Siriei, în contextul luptelor cu grupurile rebele. Zona se afla sub controlul grupului kurd Forţele Democratice Siriene (SDF), care a colaborat cu Statele Unite pentru contracararea reţelei teroriste Stat Islamic.

Chiar dacă grupurile kurde nu consideră inamic armata siriană, preşedintele Siriei nu era mulţumit de obiectivul acestora în sensul autoguvernării şi anunţase eforturi pentru a restabili controlul asupra întregului teritoriu al Siriei. „Însă preşedintele Siriei…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info