Omul de afaceri Dumitru Bertea s-a sinucis. El era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID-19 din Brașov și Odorheiu Secuiesc

Doru Dumitru Bertea, cunoscut medic stomatolog și fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate Brașov, s-a sinucis prin spânzurare, luni seară. El era cercetat în două dosare de către procurorii DNA pentru dare de mită. Bertea se afla în arest la domiciliu.

Doru Bertea era un cunoscut medic stomatolog şi era cercetat în două dosare de către procurorii DNA, pentru dare de mită.

În 27 aprilie, Doru Bertea, administrator al SC Chantel Sante SRL, a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, dare de mită, instigare la abuz în serviciu, în formă continuată şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Fostul şef al Biroului Operaţiuni Speciale Braşov le oferea acestora toate informaţiile din dosar care ajungeau pe biroul său, pentru a-l ajuta să scape. Cel care în ținea la curent cu informațiile din dosar era Emanoil Mirică – între timp şi el reţinut de anchetatori –.

În acest dosar, DNA trimis în judecată șase persoane, între care fostul manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc Lukacs Antal și angajaţi ai unităţii medicale, precum şi firma SC Chantel Sante SRL.

Dosarul vizează atribuirea frauduloasă a unor contracte prin care spitalul ar fi achiziţionat echipamente şi produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu erau conforme.

Prejudiciul cauzat spitalului depăşeşte 2,3 milioane de lei

Anterior, din această cauză au mai fost disjunse două dosare penale, în care procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, printre alţii, pe fostul şef al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov şi pe managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov.

În acest fel, inculpaţii ar fi adus un prejudiciu în dauna spitalului în valoare totală de 2.321.728 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea SC Chantel Sante SRL

Citeste continuarea articolului pe gandul.info