Orașul din România care are prima stație de bus sport smart din țară. Nu este Bucureștiul!

Când vine vorba de inovație, Clujul caută să ia fața Bucureștiului. Și, de multe ori, chiar reuștește! Cum este și cu stația de bus sport smart, prima din țară de acest fel, inaugurată miercuri, 23 septembrie, în „capitala” Transilvaniei. Conceptul este unul inovator: călătorii primesc un bilet de autobuz gratuit dacă fac 20 de genuflexiuni!

Clujenii pot să obţină timp de 2 săptămâni un bilet de autobuz într-un mod sănătos şi gratuit: făcând 20 de genuflexiuni! Ticketul se numeşte, simbolic, BILETUL DE SĂNĂTATE şi va fi valid pentru o călătorie în reţeaua de transport public a oraşului, zona urbană. Staţia sportivă inteligentă a fost amplasată în staţia de autobuz Memorandumului Sud”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe scurt, cei care fac corect 20 de genuflexiuni în faţa unui roboţel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant şi numără repetările.

Clujul participă la Săptămâna Europeană a Sportului

Inedita campanie de sănătate derulată în Cluj a fost demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mişcarea şi de a promova un stil de viaţă sănătos.

Toate acţiunile noastre au aceeaşi misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mişcare, să descopere ce sport li se potriveşte şi să lase acel sport să le transforme viaţa. Acum, mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenţie şi un loc…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info