Pădurea Amazoniană în flăcări: Preşedintele Braziliei a mobilizat armata pentru stingerea incendiilor devastatoare

Decizia preşedintelui brazilian vine în contextul în care mai multe state europene, printre care Franţa, Irlanda şi Finlanda au criticat Administraţia de la Brasilia pentru modul în care gestionează incendiile care afectează Pădurea Amazoniană.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că Bolsonaro „a minţit” în legătură cu angajamentele de protejare a mediului, astfel că Franţa va bloca Acordul cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur). „Casa noastră arde, la propriu. Amazonul, plămânul planetei noastre care, produce 20% din oxigenul nostru, este în flăcări. Este o criză internaţională. Membrii G7 trebuie să acorde două zile pentru a discuta despre această urgenţă”, a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

Irlanda a adoptat o poziţie similară faţă de Acordul UE-Mercosur. „Irlanda nu are cum să voteze pentru Acordul de liber-schimb UE-Mercosur dacă Brazilia nu îşi respectă angajamentele în domeniul mediului”, a declarat premierul Leo Varadkar. Totodată, ministrul finlandez de Finanţe a…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info