Pandemia de COVID-19 a anulat tradiționalul Târg de Crăciun de la Sibiu. Cum au fost aprinse luminile de sărbători

Tradiționalul Târg de Crăciun din centrul Sibiului a fost anulat, din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că luminile de sărbători au fost aprinse fără festivități.

Iluminatul a fost pornit de reprezentanții Primăriei din localitate. În plus, Târgul de Crăciun care trebuia să se țină în Piața Mare a fost anulat.

Luminile de sărbători s-au aprins în centrul orașului. Anul acesta s-au aprins mai mult ca semn de speranță: să fim cu toții sănătoși și să ne vedem la anul cu bine, așa cum ne-am obișnuit: cu forfota sărbătorilor minunate în Sibiu, cu Târgul de Crăciun plin cu bunătăți și bucuria momentelor petrecute împreună”, este mesajul Primăriei Sibiu.

Tradiționalul Târg de Crăciun de la Sibiu, comparat cu cel din Viena

În anii trecuți, Târgul de Crăciun din Sibiu, care este comparat ca frumusețe cu cel de la Viena, a fost vizitat de mii de turiști și localnici.

În orice alt an, am fi trăit momentul aprinderii iluminatului festiv din Piața Mare împreună, la Târgul de Crăciun Sibiu. Dar cum anul ăsta e atât de ciudat, deocamdată ne bucurăm de luminițele de Crăciun și de cât de frumos e centrul orașului, doar din poze”, a scris pe Facebook organizatorul evenimentului.

Carantină prelungită în municipiul Sibiu. Rata de infectare este imensă

Reamintim faptul că, în municipiul Sibiu, carantina a fost prelungită, începând de luni, 30 noiembrie, ora 05:00, cu încă șapte zile. Potrivit autorităților, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ajunsese duminică la 11,22 la mia locuitori pentru municipiul Sibiu.

De la începutul pandemiei, în județul Sibiu au fost confirmate 14.287 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 105 dintre acestea doar în ultimele 24 de ore.

Până pe 2 decembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 371.231 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info