Peste 1.000 de persoane s-au vaccinat la centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei, marți, în a treia zi de Paște. Este un record!

Primăria Capitalei a anunțat că marţi, 4 mai, în a treia zi de Paşte, numărul celor care s-au  vaccinat la centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei a fost de 1.007 persoane. Este cel mai mare număr de persoane vaccinate, de la deschiderea centrului, conform datelor oficiale.

Astfel, numărul este în creştere cu peste 100 de persoane faţă de ziua precedentă, când au fost vaccinate 891 de persoane.

Centrul de vaccinare drive-thru din Piaţa Constituţiei a fost inaugurat joi, 29 aprilie, și dispune de patru fluxuri de vaccinare, fiind deschis de luni până duminică, între orele 8:00 – 20:00

Vaccinul pus la dispoziție pentru acest centru este Pfizer-BioNTech, iar oamenii se pot vaccina fără programare.

În total, astăzi, când s-a dat drumul imunizării și în cabinetele medicilor de familie, s-au vaccinat anti-COVID 85.604 persoane, conform bilanțului oficial al autorităților.

Harta județelor cu cele mai multe persoane vaccinate. Care este situația în Capitală

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat, marți, în premieră, o situație a vaccinării pe județe și Capitală.

Pe primele locuri se află București, Cluj, Timiș și Brașov, codașe fiind Suceava și Giurgiu. Vezi aici situația județelor în funcție de procentul populației vaccinate cu cel puțin o doză (la data de 4 mai, ora 18.00)!

Copiii din România vor fi vaccinați anti-COVID. Anunțul coordonatorului Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, anunță că vaccinarea în masă a copiilor va începe chiar din această vară, după autorizarea vaccinului BionTech Pfizer. Imunizarea se adresează copiilor cu grupa de vârstă 12-15 ani și va fi făcută cu acordul părinților.

Compania germană BioNTech a depus cererea de aprobare de urgență a vaccinurilor pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani la începutul lunii aprilie. Potrivit presei americane, FDA va acorda, începând de săptămâna viitoare, această aprobare.

Compania BioNTech/Pfizer a depus toate documentația la Agenția Europeană a Medicamentului în vedere obținerii autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA (nr. Administraţia americană pentru alimente şi medicamente) să acorde această autorizare și, foarte probabil, în perioada lunii următoare și EMA va elibera această autorizare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță în conferința săptămânală de presă privind stadiul vaccinării în România.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info