Portofel cu aproape 2.000 de euro, găsit pe bancheta din spate a unui taxi. Șoferul a mers direct la Poliție

Un șofer de taxi din Focșani a găsit un portofel cu aproape 2.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii sale și a mers cu el direct la Poliție.

Polițiștii au reușit să îl găsească relativ ușor pe proprietar, după cum informează Adevărul.

Costel, un șofer de taxi în vârstă de 65 de ani, s-a prezentat vineri dimineață la sediul Poliției Municipiului Focșani, pentru a preda un portofel pe care l-a găsit în autoturismul său.

Șoferul de taxi a returnat aproape 2.000 de euro

Portofelul conținea mai multe carduri care aparțin unei femei, dar și suma de 1.850 de euro.

„Poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au identificat proprietara, căreia i-a fost returnat portofelul. În calitate de cetăţeni cinstiţi, atunci când găsiţi un bun, ţineţi cont de prevederile Codului Penal, care, la art.243 stabileşte : (1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează  şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea.

„Felicitări, domnule Costel! Cinstea cântărește mai mult decât banul” au mai transmis poliţiştii vrânceni taximetristului care a dat dovadă de spirit civic.

Poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au identificat proprietara, căreia i-a fost returnat portofelul.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info