Premierul Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată”

Premierul Florin Cîțu a semnat miercuri decizia privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului ”România educată”. Comitetul va fi condus de premier și de ministrul Educației (vicepreședinte). Mai multe ministere au fost incluse în acest format. 

Programul va primi, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 3,6 miliarde de euro, a precizat șeful Executivului la finalul ședinței de guvern.

”În urmă cu două săptămâni, când preşedintele Klaus Iohannis a prezidat şedinţa de Guvern, am anunţat un calendar pentru implementarea proiectului ”România educată”, proiect care a fost asumat de Guvernul României. Astăzi, am semnat decizia de înfiinţare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului ”România educată”.

Este un proiect foarte important pentru noi. În PNRR sunt alocate peste 3,6 miliarde de euro pentru acest proiect.

Foarte important: la comunicările comitetului pot participa ca invitați experți în educație și reprezentanti ai societății civile. Contez foarte mult pe aportul acestora”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Din comitet fac parte Ministerul Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului.

Citește și: Premierul anunță ce restricții se ridică de la 1 august. În ce condiții se pot organiza nunți și botezuri cu până la 400 de invitați

Citeste continuarea articolului pe gandul.info