Preşedintele Klaus Iohannis va declara 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept «Anul omagierii victimelor comunismului», în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Acest eveniment va marca debutul seriei de activităţi care fac parte din programul Preşedintelui României, care se va desfăşura pe durata anului 2019”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, încă de la preluarea mandatului, preşedintele României a acţionat pentru omagierea victimelor regimului comunist.

„La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei. Astfel, în anul în care se împlinesc trei decenii de la încheierea Războiului Rece şi de la căderea Cortinei de Fier în Europa, preşedintele Klaus…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info