Presupusul ofițer care a fost pus la pământ de jandarmi că nu purta mască nu figurează în registrul MApN cu funcția pe care o pretindea

Un bărbat care a fost pus la pământ de jandarmi în cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie, pentru că nu purta mască susținea că este ofițer în rezervă, însă Ministerul Apărării a transmis că acesta nu figurează drept ofițer în evidențele instituției.

Un bărbat în vârstă, care susținea că este ofițer în rezervă în Armata României, fost pus la pământ de jandarmi și urcat încătușat în dubă pentru că nu purta mască de protecție. Totodată, el a refuzat și să se legitimeze. „Dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem”, este auzit bărbatul spunând.

În cursul zilei de duminică, 21 februarie, Ministerul Apărării a venit cu precizări subliniind faptul că bărbatul nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele instituției.

MApN: „Cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă”

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, anunță un comunicat al Ministerului Apărării.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în Capitală, după un miting împotriva legii vaccinării obligatorii. Bătrânul luase parte la respectiva adunare și nu purta mască de protecție pe nas și gură. La vederea lui, jandarmii l-au oprit, rugându-l să se legitimeze, însă bărbatul a refuzat, plecând. Dialogul între cele două părți este halucitant:

„– Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și, dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?

– Vă rugăm să rămâneți pe loc!”

La un moment dat, pe înregistrare se aude cineva zicând: „Fără motiv îl agresați, fără motiv! Fără motiv, pur și simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Incredibil, fără motiv!”.

Imobilizat, băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție, bătrânul a fost amendat cu 1000 de lei, „pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 și Legii 61/1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

La rândul lui, bărbatul spune că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor împotriva jandarmilor care l-au agresat.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info