Primăria Brașov introduce o linie de autobuz între Poiană și Gara Centrală. Este a doua, după cea care pleacă din Centrul Istoric al orașului

Turiştii care merg cu trenul la Brașov vor avea la dispoziție, începând de marți, 18 ianuarie, o linie de autobuz între gară și Poiană. Astfel, municipalitatea braşoveană şi operatorul de transport, Regia Autonomă de Transport Brașov (RATBV), pun în circulaţie linia 100, care va face legătura între Gara Braşov şi staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel.

Programul de circulaţie  de pe această linie va fi adaptat sosirilor şi plecărilor trenurilor din direcţia Bucureşti – Ploieşti, zona din care vin cei mai mulți turişti.

„De mâine (marți-n.r.) le oferim turiştilor cea mai bună şi cea mai rapidă soluţie pentru a ajunge la pârtiile din Poiana Braşov. Cei care vor veni cu trenul – cel mai rapid mijloc de transport mai ales în cazul celor care vin dinspre Bucureşti şi Ploieşti – vor lua «direct din tren» autobuzul care îi duce la baza pârtiilor. În felul acesta scapă de aglomeraţia de pe Valea Prahovei, scapă de stresul găsirii unui loc de parcare în Poiană şi se pot bucura relaxaţi de cele mai bune pârtii din România. Vom continua discuţiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziţioneze biletele pentru linia 100 odată cu achiziţionarea biletului de tren”, a declarat primarul Allen Coliban, citat de Agerpres.

Până atunci, pe lângă posibilitatea cumpărării biletelor de la casele de bilete din staţii, călătorii vor putea plăti şi prin aplicaţia 24 Pay.

Costul călătoriei este de 6 lei, exact ca în cazul liniei 20, care, până acum, a fost singura ce făcea legătura cu staţiunea, cu plecare din Centrul Istoric, mai precis „Livada Poștei”, informează newsbv.ro, care oferă și programul autobuzelor de pe această linie:

  • Plecările liniei 100 din gară sunt programate, în fiecare zi, la orele: 8.55, 9.45, 10.25, 10.40, 12.00, 15.10, 15.40, 16.00 și 16.40.
  • Plecările acestei linii din stația de la telegondolă și telecabina Kanzel sunt programate, zilnic, la orele: 9.40, 10.30, 11.10, 11.25, 12.45, 15.55, 16.25, 16.45 și 17.45.

Potrivit edilului brașovean, introducerea Liniei 100 este o veste bună şi pentru braşoveni, care nu vor mai fi nevoiţi să meargă până în Centrul Istoric ca să urce în Poiană, pentru că, pe lângă staţia de la gară, autobuzele de pe linia 100 vor avea o staţie intermediară şi în Centrul Civic, la Camera de Comerţ.

Stațiile pe traseul gară – telegondolă/telecabină sunt următoarele: Gara Brașov, peronul 1 (cel mai apropiat de gară, unde opresc și liniile 29 și 40), Camera de Comerț – Livada Poștei – Bellevue Residence – Warthe – Facultativă – Facultativă 2 – Poiana de jos – Poiana Brașov (parcarea mare) – Telecabina Kanzel/telegondola Postăvarul.

Pe traseul Poiana Brașov -gară, autobuzele vor opri în următoarele stații: Telecabină – Poiana Brașov – Poiana de jos – Facultativă 2 – Facultativă – Warthe – Bellevue Residence – Livada Poștei – Hidro A – Gara Brașov.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info