Primarul din Ștefăneștii de Jos, acuzat că a abuzat sexual o fetiță de 12 ani, a fost eliberat

Ştefan Ionel Robert, primarul comunei Ștefăneștii de Jos, a fost eliberat la mai puțin de 24 de ore după ce a fost reținut în dosarul unei fetițe de 12 ani violate în urmă cu 3 ani. Totodată, și ceilalți doi bărbați reținuți alături de edil și acuzați de viol, au fost eliberați, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.RO

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au decis să nu solicite instanței arestarea preventivă a celor trei bărbați, iar cercetările vor fi continuate cu suspecții în stare de libertate.

Potrivit surselor judiciare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au trimis la Parchet dosarul, solicitând procurorilor să ceară arestarea preventivă a suspecților. Aceleași surse au precizat că, deși inițial procurorii fuseseră de acord cu cererea de arestare preventivă, aceștia s-au răzgândit în ultimul moment.

La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unității de parchet cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luare a măsurii arestării preventive, suspecții fiind sub puterea măsurii preventive a reținerii. Prin ordonanța procurorului din aceeași dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală și a fost revocată măsura reținerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecții în stare de libertate, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Fetița din Ștefăneștii de Jos a născut un copil după viol

Primarul liberal din Ștefaneștii de Jos, Robert Ștefan, a fost reținut, joi, pentru 24 de ore, după ce procurorii l-au suspectat de violarea unei minore de 12 ani, în perioada 2017-2019.

Anchetatorii au făcut precheziții atât la locuința primarului Robert Ștefan, cât și la sediul primăriei. Edilul a fost ridicat cu mascații în cursul zilei de joi și dus la audieri, alături de alți doi bărbați, după ce polițiștii și procurorii ilfoveni au stabilit că, în urmă cu trei ani, ar fi violat o fetiță în vârstă de 12 ani.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că în primăvara lui 2018, într-o seară în care primarul Ștefan se afla la o petrecere organizată pe malul lacului pe care îl administrează în Dascălu, doi cunoscuți au adus o fetiță care era bătută și fusese deja violată. Cu toate că era foarte speriată și plângea, primarul ar fi siluit-o, la rândul lui, iar chinurile fetei s-ar fi repetat de mai multe ori.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info