Primul Crăciun în pandemie pentru români. Nelu Tătaru, despre măsurile de restricție: “Recomandarea rămâne aceeași”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că aceste zile sunt foarte importante, pentru că dacă numărul de infectări ar scădea, românii ar putea să aibă Sărbători mai lejere.  

Ministul Sănătății a făcut încă o dată apel la populație să respecte măsurile restrictive impuse de autorități, distanțarea fizică fiind absolut necesară.

Recomandarea rămâne aceeaşi, ca tot ceea ce înseamnă recomandare generală să fie respectat şi acum. Ţine doar de noi dacă sărbătorile sunt mai laxe, în familie. Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii,.

Totodată, Nelu Tătaru a precizat că indicele de infectare dintr-o localitate este oferit de transmiterea virusului în comunitate.

În funcţie de indice avem o serie de reguli sau restricţii care se impun, până la carantinarea unei localităţi”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru, apel către populație. Încă 8.134 cazuri noi de coronavirus în România

Până pe 28 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 465.982 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 335.764 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.134 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 11.045 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 27.11.2020 (10:00) – 28.11.2020 (10:00) au fost raportate 161 de decese (94 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

151 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 10 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.040. Dintre acestea, 1.249 sunt internate la ATI.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info